Spispænt - Food by Braae: Velkomponeret gourmetmad i utraditionelle rammer

Foto: Spispænt. Forkæl smagsløgene med de spændende retter fra Spispænt
Profilbillede

"Selvforkælelse på højt niveau, fantastisk mad, nærværende betjening og en usædvanlig skøn atmosfære." 

Sådan lyder anmeldelsen fra en af de gæster, der har besøgt det multifunktionelle spisehus, Spispænt - Food by Braae.

Som din lokale madleverandør i Midt- og Østjylland har de to ejere, Johan Braae og Søren Hansen, tårnhøje ambitioner for levering af spiseoplevelser i særklasse.

Vi har taget en snak med makkerparret om, hvordan virksomheden blev skabt og hvilke madglade ydelser, de tilbyder deres gæster. 


Foto: Spispænt // Alle serveringer er nøje sammensat og anrettet, så både øjne og mund forkæles 

Oprindeligt startede Spispænt-konceptet med idéen om at lave en gourmetoplevelse i en udestue i Johans eget hjem.

"Jeg byggede udestuen om til en restaurant med 22 pladser. Herefter fandt jeg nogle dygtige sommelierer og tjenere i mit netværk, som ville komme og tage tjansen de dage, hvor vi åbnede, fortæller medejer, Johan.

Efterfølgende fandt Johan en dato sammen staben fra sit netværk og de fik i fællesskab sammensat en menu, som de matchede vinene til. Herefter begyndte de at annoncere for den utraditionelle udestue-restaurant på både Facebook og Instagram. 

Da der var gået to år med gourmetoplevelser i udestuen og begyndende selskaber, tog Johan springet og lejede et forladt lokale i et industriområde i Knudlund, syd for Silkeborg.

"Her kunne jeg begynde at have flere gæster inde til gourmetaftenerne og jeg kunne begynde at holde større selskaber, som konfirmationer, fødselsdage og så videre."

I selskabslokalet i Knudlund er der plads til 80 mennesker, så står du og mangler et fint selskabslokale, kan du booke det her. 


Foto: Spispænt // Her skinner passionen for madlavning, vin og god service igennem 

Siden da er det gået slag i slag og da spisehuset for alvor fik spredt sit budskab om den nye lokation, begyndte de at bevæge sig ind på frokostområdet, hvilket har betydet, at de i dag leverer frokost til virksomheder.

Meget er sket siden da og tilbage foråret 2022 forpagtede Johan og Søren Medborgerhuset i Silkeborg, der i dag huser makkerparrets frokostkøkken, Spispænt - Til frokost. 

Her leverer vi mad til vores frokostkunder, men også diverse mødeforplejninger til dem, der besøger Medborgerhuset, forklarer Johan. 

Hos Spispænt er du sikret en sund og lækker frokostordning til din virksomhed, og så er du sikret varierede måltider og nye smagsindtryk på arbejdspladsen. 

“Vores fokus er at maden er tilpasset den enkelte dag, både i mængde og sortiment. Det vil sige, at vores sortiment er til den mindre side, men det betyder til gengæld, at kvaliteten er i top og madspild undgås."

Du kan se mere om frokostordningen og bestille en gratis prøvedag lige her

Spispænt stabler festen på benene 

Med de to lokationer - selskabslokalet i Knudlund, syd for Silkeborg og Medborgerhuset, midt i Silkeborg - er der godt gang i virksomheden, der både kan levere mad til din private fest og afholde din fest for dig i lokalerne, hvor de selvfølgelig tager sig af alle de praktiske elementer, der indgår i opskriften på den perfekte fejring. 

Hvad end det er konfirmationen, brylluppet eller den runde fødselsdag, der skal fejres, står Spispænt klar til at sørge for gourmetmad til din fest. 

“Vi kan sørge for det hele, så du bare kan læne dig tilbage og nyde dagen. Vi har også mulighed for at levere maden hjemme hos dig, eventuelt akkompagneret af kokke, så maden bliver fulgt helt til dørs.”


Foto: Spispænt // Produkterne er lavet fra bunden og Spispænt har stort fokus på det økologiske køkken 

Selvom maden serveres i et festligt øjemed, foregår det selvfølgelig med nøje hensyntagen og krav til både økologi og kvalitet. 

“Vi sætter en ære i at lave mad fra bunden med stor kvalitet i alt, hvad vi laver og så har vi også bronzemærket i Økologi.” 

Hold også øje med Spispænt Supperclubs og andre begivenheder i løbet af året.

"Her afholder vi gourmetaftener med 5-6 retters menu inklusiv vin, hvor vores sommelier vil give et indblik i hans arbejde med at sammensætte den rigtige vin til maden. 

 Den næste begivenhed afholdes d. 2. december, hvor makkerparret byder velkommen til julefrokost i Medborgerhuset på Bindslevs Plads 5 i Silkeborg. 

“Idéen med julefrokost er, at det fungerer som en restaurantoplevelse, bortset fra, at alle gæsterne spiser og drikker det samme - med andre ord, så har vi bestemt menuen på forhånd,” understreger Johan. 

Du finder meget mere om Spispænt - Food By Braae på deres Facebookside og hjemmeside.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Spispænt - Food By Braae ApS